Automemorabilia

 

Å eie en bil...

En bil er et fremkomstmiddel som er ment å skulle frakte en fra A til B uten problemer og uten nødvendigvis å gi noen spesielle opplevelser på kjøpet.

Det beste er å velge en bil som er omtrent slik som naboen sin, og som kommer på topp i testene i Motor og TV2 Hjelper Deg.

Deretter kan man kjede seg i hjel bak rattet på sin perfekte Avensis eller hva det måtte være mens andre skrur og mekker, pusser og gnikker og fyller litt av fritiden sin med noen helt basale frustrasjoner og gleder som kommer av det å dyrke en interesse for spesielle biler.

Min bilportefølje består ikke nødvendigvis av spesielle biler. Enkelte vil sågar hevde at mange av bilene er direkte usportslige og rare. Dette kan nok stemme, men som det vil fremgå av beskrivelsene rundt hver enkelt bil har praktisk talt alle hatt sine særegenheter og spesialiteter som har gjort dem spesielle for meg.

Jeg forventer ikke at mange skal være enige med meg. Jeg skriver ned disse notatene — og fyller på med noen bilder — mest for min egen del. Det er fort gjort å glemme...

Livet flyr så fort av sted, og plutselig sitter vi der og lurer på hva som skjedde mens vi var opptatt med å betale regninger. Jo da, det var livet det.

Så — for å hjelpe litt på husken følger en kronologisk bilfortegnelse knyttet sammen med enkelte tanker rundt de enkelte klenodier og hva de kanskje har vært med på.

Da kjører vi!

Jaguar! Helt siden besøk på British Leyland utstilling på Sjølyst i 1969 (?) har det vært selve essensen av bildesign.

Å klare å skaffe seg en series 1 var lenge drømmen, og ble virkelighet i 1987.

Har’n ennå!